Przejdź do treści

Przepis na chleb Panarium

Ilość porcji

1

Poziom trudności

Łatwy

Czas i temperatura pieczenia

1 h, 2100C

Składniki:

Przepis:

1) Przygotuj miskę i odsyp 100 g mieszanki chlebowej Panarium, dolej 100 ml letniej wody (max. 300C) oraz wlej zawartość pojemnika Incrementum, po czym wymieszaj całość do połączenia się substancji. Odstaw zaczyn na 12 h i przykryj miskę płótnem.

2) Pozostałość opakowania wsyp do drugiej miski, dodaj łyżeczkę soli i wymieszaj. Do miski z zaczynem dolej letniej wody (max. 300C) w ilości 400 ml, a następnie wsyp zawartość drugiej miski. Całość dokładnie wymieszaj.

3) Przygotuj foremkę do chleba smarując wewnętrzną powierzchnie masłem. Do foremki włóż przygotowane wcześniej ciasto chlebowe formując bochenek. Przykryj i pozostaw foremkę z ciastem do wyrośnięcia.

4) Gdy ciasto wyrośnie do brzegów foremki, wstaw je do zimnego piekarnika, ustaw temperaturę 2100C i wypiekaj przez 1 godzinę.

5) Gdy chleb się upiecze, należy wyłożyć go do ostudzenia na kratki. Jeżeli jesteś cierpliwy i poczekasz do następnego dnia, chleb będzie smaczniejszy i prostszy w krojeniu. Życzymy smacznego!

Przepis na chleb Panarium 1
Przepis na chleb Panarium 2
Przepis na chleb Panarium 3
Przepis na chleb Panarium 4
Przepis na chleb Panarium 5
Koszyk Zakupowy0
Brak produktów w koszyku
Kontynuuj zakupy
0